Benchmark

Indicatie salarissen juristen in Nederland

De afgelopen 25 jaar spreken al onze adviseurs dagelijks juristen. Hierbij komt ook altijd het punt salaris aan de orde. Ook als wij met opdrachtgevers adviseren over nieuw aan te trekken juristen is dit een essentieel punt.

Wij hebben zodoende een relevante hoeveelheid beloningsinformatie vergaard, die wij graag delen. Wij noemen deze informatie welbewust een indicatie, want de salarissen van juristen lopen flink uiteen. Het hangt af van de beroepsgroep (advocaten, (kandidaat-) notarissen, bedrijfsjuristen) evenals van de branche, de nationaliteit van de onderneming en verschillende kantoren (omvang, specialisatie, (inter-)nationaal). Een salarisoverzicht kan daarom alleen maar indicatief zijn en zo dient het ook gelezen te worden.

Bewust hebben we binnen de advocatuur de groep met meer dan 12 jaar werkervaring uitgesloten van deze indicatie en zijn winstdelen van partners ook niet opgenomen, aangezien winstdelen sterk uiteen lopen, niet alleen tussen kantoren, maar ook tussen partners onderling.

De salarissen hebben in verband met de crisis geruime tijd stil gestaan, maar zitten sinds enkele jaren weer in de lift dankzij de groei van de economie, maar vooral vanwege de schaarste van goede mensen. Lees hier het blog van Koen Hemmes over stijgende salarissen.

Mocht u nadere informatie wensen over uw specifieke situatie, kunt u contact opnemen met Koen Hemmes of Nienke Fokma.