Modelovereenkomst Legal People krijgt groen licht van Belastingdienst

Legal People bemiddelt al 25 jaar op grote schaal professionele interim-juristen voor haar opdrachtgevers en handelt op duurzame en verantwoorde wijze. Daarom wordt Legal People Interim Solutions door haar relaties beschouwd als een goede en betrouwbare bemiddelingspartner in de juridische interim-markt.

Legal People Interim Solutions meldt nu met genoegen dat de modelovereenkomst van opdracht die zij gebruikt voor het inzetten van interim-juristen, na een paar kleine aanvullingen, door de Belastingdienst definitief is goedgekeurd in het licht van de Wet DBA.

Dat betekent dat als interim-juristen, opdrachtgevers en Legal People werken volgens de goedgekeurde modelovereenkomst, er geen verplichting ontstaat om loonheffingen te voldoen.

Legal People houdt tijdens de opdracht actief in de gaten of er nog steeds sprake is van het ontbreken van een gezagsverhouding en of de interim-jurist nog steeds als zelfstandig opdrachtnemer opereert door regelmatig met haar opdrachtgevers en interim-juristen te overleggen en na te gaan op welke wijze de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Dat betekent dat opdrachtgevers en interim-juristen veilig zaken met Legal People Interim Solutions kunnen blijven doen. Mocht je behoefte hebben aan tijdelijke juridische versterking, dan staan wij graag voor je klaar.

Als je meer wilt weten over de achtergrond of details bij dit bericht, of meer wilt weten over de dienstverlening van Legal People Interim Solutions, dan kun je altijd contact opnemen met mij of met je vaste contactpersoon bij Legal People.

Met vriendelijke groet,

Onno Verkuyl

E: overkuyl@legalpeople.nl
T:  020-5891603

Beknopte achtergrond

Per 1 mei 2016 is de Wet DBA in werking getreden en heeft de VAR vervangen. De Belastingdienst heeft een factsheet beschikbaar gesteld waarin je precies kunt zien wat de gevolgen hiervan zijn, wat dit voor ZZP-ers en opdrachtgevers betekent en wat van hen wordt verwacht.

Opdrachtgevers en ZZP-ers die via Legal People Interim Solutions werken hoeven hier geen rekening mee te houden aangezien de modelovereenkomst van Legal People is goedgekeurd door de Belastingdienst en Legal People tijdens het project vinger aan de pols houdt.