In de categorie ‘Favorieten’…

Onno Verkuyl

Als jurist en als dienstverlener sta ik het grootste deel van de dag “aan”. Onze opdrachtgevers en kandidaten van dienst zijn is mijn vak en daar krijg ik veel energie van. Toch vind ik het heerlijk om ook af en toe af te schakelen en me volledig te ontspannen. Daarbij heb ik het lezen van literatuur soms echt nodig. In dat kader deel ik graag een tip.
Voor mij is Haruki Murakami een ontdekking geweest.  Het eerste boek dat ik van hem las was 1Q84. Het is een trilogie en als je begint houd je niet meer op. Het hoofdverhaal is op zich niet ingewikkeld, maar al snel word je meegenomen in een letterlijk andere wereld. Murakami heeft de gewoonte -en het is zijn stijl om vanuit een prachtig geschreven en op zich al pakkend verhaal- een volledig surrealistisch element in het verhaal in te brengen. Als je het voor het eerst leest vraag je je af of je het wel goed leest. Ik bladerde terug en las het nog een keer. Daarna heb ik me er volledig aan overgegeven en kon ik niet wachten tot ik deel 2 kon lezen en tot deel 3 eindelijk uit het Japans was vertaald. Kortom, lees 1Q84 om even in een andere wereld terecht te komen!