In de categorie ‘Favorieten’

Met deze week:

de favoriete eetgelegenheid van Lidewij Kosters!

In hartje Amsterdam, waar veel mensen ongetwijfeld vaak voorbij dit mini-steegje zijn gelopen, zit de favoriet van deze week. Het steegje wekt niet meteen de indruk dat er iets bijzonders is te vinden, maar niets is minder waar. Eenmaal in de Taksteeg en in het restaurantje, ben je ver weg van alle hectiek.

Gartine is een super klein ontbijt-, lunch- en high tea-tentje waarbij elke hap die je neemt, heerlijk is. Wat je ook kiest, soep of brood, koffie of taart, alles is zo verfijnd. Ze brengen puur natuur naar de stad door te koken met producten uit hun eigen moestuin van maar liefst 1500 vierkante meter. Bij Gartine zit alles in de details.

Waar Gartine zich echt in excelleert, is het ontzettend aardige personeel. Je wordt vanaf het moment van binnenkomst meteen in de watten gelegd. Midden in Amsterdam maar toch zo huiselijk, je voelt je voor even helemaal de gast.

Waar je ook voor gaat, houd in ieder geval nog een beetje ruimte over voor een taartje als toetje! De gebakjes zijn er om je vingers bij af te likken. De echte aanrader is de citroen cheesecake met meringue.

PS, wel even reserveren van tevoren zodat je zeker bent van een tafeltje. Eet smakelijk!