In de categorie ‘Favorieten’…

Hoewel wij als kantoor door ons Rijksclublidmaatschap nauw betrokken zijn bij het Rijksmuseum en wij recent een preview hebben gekregen van de indrukwekkende tentoonstelling 80 jaar oorlog, is mijn persoonlijk favoriet Foam. Foam is een fotografiemuseum, gevestigd in een monumentaal pand aan de Keizersgracht in Amsterdam met een prachtig gerestaureerde stadstuin. Het museum presenteert wisselende tentoonstellingen waarin allerlei fotografische genres worden getoond, zoals historische foto’s, kunstfoto’s, nieuwsfoto’s en modefoto’s. Naast grote tentoonstellingen waarin het werk van beroemde fotografen wordt gepresenteerd, heeft Foam speciale aandacht voor actuele thema’s binnen de fotografie en voor werk van opkomend talent. Ik vind het heerlijk om op donderdagavond of in het weekend bij Foam binnen te lopen en me te laten verrassen/inspireren door de foto’s die er hangen. Mijn favoriet zijn de foto’s op de 3e verdieping van opkomend talent (3h). Tot 28 oktober zijn er in 3h portretten te zien van Senta Simond, wat mij betreft een absolute aanrader!

Nienke Fokma

directeur Legal People