Tip van de maand: Je talent is vaak je blinde vlek

Talent is iets waar je van nature goed in bent. Wat je energie geeft in plaats van energie kost. Talent is vaak een kwaliteit van jezelf, die zo vanzelfsprekend is dat je het zelf niet als zodanig herkent. Je talent is dan je blinde vlek.

Jaarlijks spreken wij bij Legal People met meer dan duizend kandidaten. Sinds 2 jaar gebruiken wij bij al deze interviews een speciaal voor ons ontwikkeld assessment: de Pact-meting. Wij hebben voor deze meting gekozen, omdat wij hiermee kunnen zien, welk gedrag van nature bij iemand past en welk gedrag aangeleerd is. In beide kan je goed zijn. Aangeleerd gedrag kost je echter energie en voelt daarom als meer bijzonder of waardevol, dan het gedrag dat je van nature moeiteloos af gaat. Vandaar dat aangeleerde gedrag vaak wordt verward met je talent, terwijl je echte talent van nature in je zit.

Let in je werk goed op welke activiteiten je energie kosten en welke je energie geven, zo kan je zelf je talenten ontdekken. Een andere mogelijkheid is om een keer bij ons op gesprek te komen en een Pact-meting te ervaren. Voor verdere verdieping kunnen wij je eventueel ook coachen op dit onderwerp.