Maak kennis met…

Guus Nieuwenhuijzen Kruseman

1. Vertel eens iets over jezelf
Ik ben nu net een week werkzaam bij Legal People. Hiervoor was ik advocaat, daarover later meer. Ik heb in Utrecht rechten gestudeerd en ik woon nu 4 jaar in Amsterdam. Opgegroeid in Haarlem, wat nog steeds mijn favoriete stad is. Buiten werk houd ik ervan te sporten. Vroeger heb ik aan behoorlijk veel verschillende sporten gedaan: voetbal, tennis, cricket, golf, hockey, judo en zelfs breakdance. Tegenwoordig golf ik daarvan nog alleen en val ik zo af en toe een wedstrijd in bij hockeyende vrienden. Ook kickboks ik sinds een paar maanden!
2. Wat is jouw favoriete plek in Amsterdam?
Het Rijksmuseum. Daar ga ik vaak heen met mijn museumjaarkaart – al is het maar voor een uurtje.
3. Hoe ben je bij Legal People terecht gekomen?
Voordat ik bij Legal People werkte was ik advocaat. Daar kwam ik tot het inzicht dat mijn geluk en toekomst niet in de advocatuur lagen. Begrijp mij niet verkeerd: het is een geweldig mooi vak, maar het vereist vrij specifieke interesses en kwaliteiten. Niet iedereen heeft die en dat is ook helemaal niet erg. Het is wel belangrijk dat op tijd te erkennen en daar vervolgens naar te handelen. Ik kwam erachter dat ik veel meer geïnteresseerd ben in mensen en waar hun kwaliteiten liggen dan in het puur juridische werk. Het executive search vak sluit aan op deze interesse en zo kwam ik in contact met Wouter Metz. Na een kennismakingsgesprek raakte ik ontzettend enthousiast over Legal People en ben ik gaan solliciteren. En met succes!
4. Wat lijkt jou de grootste uitdaging in deze functie?
Legal People levert hoogwaardig executive search werk dat leunt op meer dan 25 jaar ervaring. Door onze methode lukt het een 100% slagingspercentage te hebben bij het vervullen van bedrijfsjuridische functies en 95% bij het vullen van advocatenposities. En omdat wij alleen kandidaten zullen plaatsen als wij denken dat het ook voor hen de perfecte zet in hun carriere is, ligt de lat hoog. In de combinatie van deze twee uitgangspunten ligt mijn uitdaging.