In de categorie ‘Favorieten’…

Favoriete weekendbesteding Charlotte van Kekerix

 

Op mijn vrije zaterdag snuffel ik het liefst rond op een markt. Sinds een jaar woon ik in de Staatsliedenbuurt en is de Noordermarkt mijn favoriet. Deze markt is op zaterdag een Biologische Boerenmarkt waar je de meest waanzinnige producten kan vinden. Mooie kazen, bio brood, fruit waar je de naam nog nooit van hebt gehoord, verse quiches en de meest bijzondere paddenstoelen zijn te koop op deze eerste Biologische Boerenmarkt van Nederland. Daarnaast is deze markt ook wat voor een oesterliefhebber, want een oesterman maakt bij zijn stand verse oesters open. Als je een stukje verder loopt heb je op dezelfde dag de Lindenmarkt. Deze markt staat ook wel bekend om zijn kwalitatief goede, maar goedkope producten. Bij deze markt is de viskraam mijn favoriet van P. Bond & Zn., het aanbod is zo groot dat ik de eerste keer dat ik hier kwam mijn ogen uit keek. Het leuke van de Lindenmarkt is dat de meeste verkooplui Jordanezen zijn, waardoor je echt het gevoel krijgt dat je op een Amsterdamse markt bent. Eenmaal thuis aangekomen maak ik van alle gescoorde producten een heerlijke maaltijd. Zo ziet mijn perfecte zaterdag eruit.

PS voor de lekkerste appeltaart van Amsterdam moet je bij Winkel zijn, wat ook gevestigd is op de Noordermarkt. Zorg er wel voor dat je hier vroeg bent, want vanaf een uur of 11 staat er al een rij tot buiten!