In de categorie favorieten…

Favoriete bestemming van Heleen van der Meulen voor een weekendje weg: Parijs!

Hoe heerlijk is het om weg te dromen bij het idee dat je vanuit Amsterdam de Thalys neemt en een kleine 3,5 uur later in hartje Parijs kan staan? Parijs is een stad om verliefd op te zijn of te worden. Ik moet stiekem bekennen dat ik na een aantal maanden in de Franse hoofdstad gewoond en gewerkt te hebben niet meer geheel objectief ben. De gedachte aan deze wereldstad tovert telkens weer een glimlach op mijn gezicht.

Zelf geef ik de voorkeur aan een bezoekje aan Parijs in het voorjaar of zomer. Je kan dan lekker picknicken in de vele parken (zoals Jardin du Luxembourg of Parc des Buttes Chaumont) en door de stad struinen en fietsen. Uiteraard worden er veel fietstours georganiseerd, maar veel leuker is het om zelf de stad met haar verschillende arrondissementen te ontdekken op één van de duizenden ‘vélibs’ (red. vélo libre oftewel vrije fiets) die je kan huren.

Sluit de dag af aan de Seine, bijvoorbeeld aan de kade bij Pont Alexandre III. Misschien is dit, vlakbij waar ik woonde, wel mijn lievelingsplekje. Op een zomerse dag verzamelt jong en oud zich hier om te genieten van een goed glas wijn terwijl de toeristenboten voorbijvaren en de ondergaande zon plaatsmaakt voor de flikkerende lampjes van de Eiffeltoren. Op de achtergrond zie je het glazen dak van het Grand Palais, bekend van grote tentoonstellingen, een schaatsbaan rondom de feestdagen en de modeshows van Chanel.

Vergeet uiteraard niet om macarons te proeven bij Ladurée of Pierre Hermé. Bon appétit et beaucoup de plaîsir!