Nieuwe energie!

1. Bij welk bedrijf werk je nu en in welke rol?

Sinds februari 2018 werk ik bij NS als adviseur voor de afdeling Integriteit & Compliance.

2. Waar werkte je hiervoor en hoe vind je je rol in vergelijking met je vorige rol?

Tot die tijd heb ik 16 jaar in de goede doelen sector gewerkt, waarvan de laatste 2 jaar als projectleider Integrity. In die hoedanigheid was ik verantwoordelijk voor het opzetten van het Integrity Management Framework. Terwijl nu in de functie van adviseur Integriteit & Compliance bij NS ik meer werk aan de uitvoering van het integriteitsbeleid. Voor mij als socioloog, vind ik het cultuurveranderingstraject binnen de organisatie een interessant onderdeel van mijn werk.

3. Welke rol speelde Compliance People in de overstap?

Ik ben bij NS terecht gekomen middels een advertentie van Compliance People in een van de landelijke dagbladen, waarop op ik destijds heb gereageerd. Compliance People heeft een rol gespeeld in de voorselectie van kandidaten, mij begeleid in de voorbereiding van het sollicitatie gesprek en het daadwerkelijk faciliteren van dat gesprek.

4. Heb je nog een bepaalde boodschap die je andere kandidaten wil meegeven die ook een carrièreswitch willen maken?

Ik heb de overstap van goede doelen sector naar een privaat-publiek bedrijf als positief ervaren. Maar ik vind het maatschappelijke karakter en functie van NS als bedrijf wel van belang. Mocht iemand een carrière switch overwegen, zeker doen. Maar ik zou als tip willen meegeven dat het belangrijk is om vast te blijven houden aan je eigen kernwaarden.

Christel de Vries