IN DE CATEGORIE FAVORIETEN…

De favoriete bestemming van Julia Visser

“In London, everyone is different, and that means anyone can fit in.”

– Paddington Bear, a fictional character in children’s literature

Londen, oh Londen. Als ik terugdenk aan de tijd dat ik hier heb gewoond tijdens mijn stage, krijg ik gelijk weer kriebels in mijn buik. Zoals Paddington Bear al aangeeft: het maakt niet uit waar je vandaan komt en wie je bent, iedereen kan in Londen zijn weg vinden. Hier kan ik mij dan ook zeker in vinden, ik voelde mij gelijk thuis in deze miljoenenstad.

The Big Ben, double-decker bus, Piccadilly Circus, Hyde Park, Buckingham Palace, London Eye and many more. Dit zijn natuurlijk de meest bekende attracties van de stad, die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, maar Londen heeft natuurlijk veel meer te bewonderen. Londen staat bekend als een hele drukke stad, wat ook zeker waar is en daarom woonde ik gelukkig buiten het centrum, op Finchley Road nabij Hampstead Heath.

Voor Londenaren is Hampstead Heath een toevluchtsoord om de drukte even te ontsnappen en te genieten van al het groen met een mooi uitzicht over de stad zelf. Zeker in het voorjaar en de zomer is dit een mooie plek om te bezoeken en met een picknickmandje neer te strijken. Een wat meer toeristische plek, maar ook zeker de moeite waard, is Notting Hill van de gelijknamige film waar Hugh Grant en Julia Roberts in spelen (wie kent het niet). Deze kleurrijke wijk is nog steeds één van mijn favoriete plekken in London. Ga de Portobello Road op en je vindt hier tal van leuke antiekwinkels en koffietentjes. Omdat ik zelf erg geïnteresseerd ben in kunst en geschiedenis, zijn voor mij het Natural History Museum en The National Gallery geweldige musea om te bezoeken en nog gratis ook. Hier kan je makkelijk een dag voor uittrekken. Net als in Amsterdam en Parijs is Londen een openluchtmuseum, overal waar je loopt is er wel iets moois te zien. Dus zorg ervoor je dat je je comfortabele schoenen meeneemt, wees voorbereid op veel lopen.

Natuurlijk mag ook het nachtleven niet uitblijven, er zijn meer dan genoeg trendy clubs en bars, maar ook de traditionele pubs in Londen. De bekendste wijken zijn onder andere Soho, Shoreditch en Camden Town. Vooral de laatste wijk heeft een geweldig nachtleven en staat bekend om de rock & jazz. Let wel op dat je voor een glas wijn al snel 10 pond kwijt bent. Wil je echt genieten van het mooiste uitzicht van ‘London by night’ met een goede cocktail en goede muziek, dan is Radio Rooftop Bar de plek. Zorg wel dat je hier ruim van tevoren een plekje reserveert, want het is een erg gewilde plek.

Omdat er zo veel te zien en te doen is, is één weekendje niet genoeg om alles te ontdekken. Elke keer als je deze stad bezoekt word je weer verrast en is er iets nieuws te zien en te beleven. Voor wie nog nooit naar Londen geweest is kan ik het alleen maar aanraden, welk seizoen dan ook, en het is ook nog makkelijk te bereiken met de trein, boot of vliegtuig voor een laag tarief!

Keep calm and visit London!