MAAK KENNIS MET…

SOFIE VAN GORKUM

1. VERTEL EENS IETS OVER JEZELF.

Ik ben Sofie. Vlak na mijn studie rechten ben ik bij Legal People komen werken. Ik woon nu zo’n drie jaar in Amsterdam en hoop binnenkort te gaan samenwonen. Oorspronkelijk kom ik uit het stadje Hoorn. Ooit hoop ik daarnaar terug te gaan, maar tot die tijd geniet ik volop van het mooie Amsterdam.

2. WAT IS JOUW FAVORIETE PLEK IN AMSTERDAM?

Zelf woon ik in Bos en Lommer, in een vrij rustig deel van Amsterdam. Ik kan genieten van de (relatieve) rust in het Rembrandtpark, maar in de zomer struin ik ’s avonds graag door het drukke centrum. De toeristen en de mooie stad om je heen, het voelt bijna alsof je op vakantie bent. Ik vind het dus moeilijk om één plek aan te wijzen. Bij mij gaat het om het totaalplaatje.

3. HOE BEN JE BIJ LEGAL PEOPLE TERECHT GEKOMEN?

Tegen het einde van mijn studie kwam ik erachter dat mijn hart niet in de juridische wereld lag. Ik was al bijna klaar met mijn studie, dus besloot ik het af te maken. Daarna ben ik gaan werken als receptioniste, om rustig te kunnen kijken naar wat ik wél wilde doen.

Dat was niet moeilijk. De vacature van Legal People was een van de eersten die ik zag en ik wist gelijk dat dit perfect voor mij was. Ik had de juridische achtergrond en kon dit combineren met het gedeelte dat ik wel leuk vond aan mijn studie: het contact met mensen en hen verder helpen.

4. JE WERKT NU EEN HALFJAAR BIJ LEGAL PEOPLE. HOE BEVALT HET? WAT VIND JE HET LEUKST AAN WERVING & SELECTIE EN WAT IS JE GROOTSTE UITDAGING?

Werken bij Legal People bevalt goed! Net zoals juridisch werk vaak een puzzeltje is, kan recruitment dat ook zijn. Het is vaak even zoeken, passen en meten om de juiste kandidaat te vinden, maar als die puzzel eenmaal compleet is weet je precies waar je het voor deed. De juiste persoon voor de juiste positie vinden geeft écht energie.

De uitdaging ligt bij het vele schakelen. Ik moet behoorlijk wat ballen in de lucht houden en dat kan weleens een challenge zijn. Gelukkig kom je er met je teamgenoot altijd samen uit.