Nieuwe energie!

Afgelopen juni begon Marco Kroondijk via Legal People aan zijn nieuwe uitdaging. Zijn ervaring met Legal People lees je hieronder.

BIJ WELK BEDRIJF BEN JE GAAN WERKEN EN IN WELKE ROL?

Sinds juni 2019 werk ik bij Vopak als Legal Counsel voor de divisie Europe & Africa.

WAT DEED JE HIERVOOR?

Voor deze overstap werkte ik vijf jaar als advocaat bij Houthoff. Eerst in de M&A-praktijk en laatstelijk in de procespraktijk, met een nadruk op HSE-vraagstukken.

WAT IS DE REDEN VAN JE OVERSTAP?

Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Houthoff en als jurist en mens daar veel geleerd. Ik merkte in mijn rol als advocaat dat ik het adviseren meer waardeerde dan het procederen.

Als advocaat zie je bovendien niet altijd wat je cliënt vervolgens doet met het advies dat je hebt gegeven. Vopak combineert de uitdaging die ik koesterde bij Houthoff met mijn wens om dichter op de business te zitten. Het was de juiste kans, op het juiste moment.

WELKE ROL HEEFT LEGAL PEOPLE HIERIN GESPEELD?

Legal People benaderde mij voor deze functie. Al vanaf het eerste contact merkte ik dat Legal People de ‘klik’ tussen partijen voorop stelt. Dat is prettig voor alle partijen. Door een persoonlijkheidsscreening kreeg ik de bevestiging dat dit de juiste stap was voor mij. Ik heb het proces als erg prettig ervaren.