MAAK KENNIS MET..

Babette Meijer

Vertel eens iets over jezelf

Ik ben Babette, ik ben opgegroeid in Bergen (NH) en in Frankrijk. Tijdens mijn studententijd woonde ik in Amsterdam en ben uiteindelijk in Naarden beland en heb 2 prachtige zonen.
Ik ben bij toeval, na mijn rechtenstudie, terecht gekomen bij een uitzendbureau. Ik zocht een tijdelijk baantje, zij hadden op dat moment een intercedente nodig, ik dacht: why not, leuk baantje. In de tussentijd solliciteer ik verder. Maar ik kwam er al gauw achter dat daar mijn passie lag; in het ‘mensen-vak’. Dus ik ben mijn verdere loopbaan in de bemiddelingsbranche gebleven!
Na ruime ervaring te hebben opgedaan in Recruitment, Executive Search, Detachering en HR haal ik hier nog steeds heel veel plezier en voldoening uit.

Geluk zit voor mij ook in: genieten van mijn kinderen en vriendschappen, tennis, golf (wat ik nog veel te weinig doe), wandelen met de hond, stedentripjes, lezen, en bovenal zo veel mogelijk leuke dingen blijven doen.

Wat is jouw favoriete plek in Amsterdam?

Ik heb meerdere favoriete plekjes in Amsterdam. De grachtengordel, de Jordaan, Amsterdam-Zuid en het Vondelpark, heerlijk om doorheen te lopen. Ik dacht dat ik de stad erg zou missen toen ik naar Naarden ging verhuizen. Maar aangezien ik altijd in Amsterdam ben blijven werken, kan ik nog steeds de leuke Amsterdamse sfeer proeven!

Hoe ben je bij Legal People terecht gekomen?

Ik werd door een vriendin geattendeerd op een vacature als consultant bij Legal People. Alhoewel ik geen functie als consultant ambieerde, maar Legal People mij als bedrijf erg aansprak, heb ik deze ingang gebruikt om binnen te komen als Executive Search Associate. En dat is gelukt, er was gelijk een klik!

 

Wat lijkt jou de grootste uitdaging in deze functie?

Ik vind het fijn om uitgedaagd te worden om kwaliteit te leveren, mensen met elkaar te verbinden en natuurlijk mensen aan een nieuwe baan te helpen. Ik haal veel voldoening en energie uit het zoeken van de juiste kandidaat op de juiste plek. Het is het allermooist om een kandidaat aan een passende opdracht of nieuwe baan te helpen. De contacten die daarmee gepaard gaan, de fijne collegiale sfeer dragen hier absoluut aan bij.

Ik ben een verbinder. Het is mooi om de ruimte te krijgen om vanuit je eigen kracht een bijdrage te leveren aan het gemeenschappelijke doel.

Mijn collega’s zijn gedreven, energiek en ambitieus. Er heerst een goed community-gevoel, een open, no-nonsense, informele cultuur, goede werksfeer en een omgeving waar je je snel thuis voelt. We werken hard, maar hebben ook plezier met elkaar. Werken met passie en plezier levert betere prestaties op.