Inspiratie

Nieuwe energie!

Onlangs begon René Hendriks via Legal People aan zijn nieuwe uitdaging. Hieronder licht hij zijn achtergrond, ambities en beweegredenen toe.

  1. BIJ WELK BEDRIJF BEN JE GAAN WERKEN EN IN WELKE ROL?

Onlangs ben ik begonnen als legal counsel bij TAQA, een energiebedrijf uit Abu Dhabi dat in Nederland breed actief is: TAQA is operator van de ondergrondse gasopslag in de Bergermeer, een piekgasinstallatie in Alkmaar (een opslag die Nederland van aardgas voorziet in erg koude perioden) en produceert olie en gas, zowel onshore (op land) als offshore (op zee). TAQA heeft in Nederland een legal team met drie juristen, waardoor de legal counsel-rol ziet op alle Nederlandse energieactiviteiten en erg breed is.

  1. WAT DEED JE HIERVOOR?

Voordat ik bij TAQA begon werkte ik als interim legal counsel bij DPA Legal. Als interim legal counsel heb ik een jaar met veel plezier op opdracht gezeten bij SABIC Petrochemicals in Sittard en daar aan mooie projecten mogen werken. Daarvoor heb ik vijf jaar gewerkt als litigation-advocaat bij Houthoff in Amsterdam, waar ik met name werkte aan complexe aansprakelijkheidszaken met een internationale dimensie (massaschade, kartelschade, financiële producten).

  1. WAT IS DE REDEN VAN JE OVERSTAP?

Mijn eerdere overstap vanuit advocatuur naar een bedrijfsjuridische positie beviel erg goed en in het bijzonder vond ik het werk in de industriële sector bij SABIC interessant. Het mooie aan juridisch werk in de industriële sector is de combinatie van voldoende ingewikkelde rechtsvragen met een heel concreet resultaat. Ik merkte bij SABIC dat ik interesse heb in de technische werking van processen en zie het als een uitdaging oplossingen te vinden die zowel technisch, commercieel als juridisch tot het beste resultaat leiden. Omdat ik bij SABIC een positie op interim-basis had en de reistijd erg lang was, heb ik met een open blik ook gekeken naar vaste posities in min of meer dezelfde industrie. Toen ik de positie bij TAQA zag, was ik daarom daarin geïnteresseerd en ben ik het gesprek met Legal People aangegaan.

René Hendriks

  1. WELKE ROL HEEFT LEGAL PEOPLE HIERIN GESPEELD?

Legal People is van begin tot einde betrokken geweest in de sollicitatieprocedure. Ik kende Legal People als tussenpersoon met veel interessante juridische posities in portefeuille, en de positie bij TAQA was een daarvan. Gedurende de sollicitatieprocedure had ik regelmatig contact met Martijn Jasper en kon ik met hem van gedachten wisselen over de elementen die voor mij belangrijk zijn in een baan, zijn observaties over mijn eerste kennismaking met TAQA en arbeidsvoorwaarden. Toen ik in gesprek was voor de positie bij TAQA, had ik tegelijkertijd ook een andere sollicitatieprocedure lopen. Martijn heeft mij goed geholpen in het maken van de keuze tussen de twee posities en in het managen van het proces met beide potentiële werkgevers. Met als resultaat een succesvolle match!