Inspiratie

MAAK KENNIS MET…

Sophie Morriën

Vertel eens iets over jezelf!

Ik ben Sophie, geboren en getogen in Wijk bij Duurstede. Vervolgens ben ik in Utrecht en Amsterdam gaan studeren om na mijn studie aan de slag te gaan als kandidaat-notaris. Na vier jaar ben ik overgestapt naar het bedrijfsleven als Legal Counsel en Deputy Company Secretary bij een beursfonds. En sinds een week werk ik bij Legal People.

Na jaren in Amsterdam gewoond te hebben, heb ik vorig jaar samen met mijn vriend Amsterdam verruild voor Naarden. We wonen hier met heel veel plezier met ook inmiddels een zoontje. In mijn vrije tijd vind ik het heel erg leuk om etentjes te hosten voor vrienden of familie, een rondje door een stad of natuur te lopen, en heeft fotografie mijn interesse. Ook houd ik van zingen en muziek.

Hoe ben je bij Legal People terecht gekomen?

Ik was op de website van Legal People aan het kijken voor juridische vacatures en toen zag ik de vacature voor Consultant Executive Search staan. Ik kon me hier zo in vinden, dat ik dacht “hier moet ik wat mee”. Ik denk dat ik bepaalde competenties die nodig zijn in dit vak, op een natuurlijke wijze kan inzetten bij Legal People. Na veel leuke gesprekken en een PACT-meting, ben ik ervan overtuigd dat ik hier op mijn plek zit. Ik kijk uit naar de komende periode.

Jouw eerste dag begon natuurlijk vanuit huis. Hoe was je eerste dag en hoe is het om te beginnen met een nieuwe baan tijdens de corona crisis?

Het is natuurlijk best raar om zo te beginnen, omdat ik vanuit huis werk. Aan de andere kant voelt het ook als een warm bad. Ik ben namelijk begonnen op mijn verjaardag en er was direct een videocall opgezet waar iedereen voor me begon te zingen. Heel leuk! Daarnaast is alles super goed geregeld en kan iedereen goed vanuit huis werken met alle programma’s. Ik heb elke dag een aantal uitgebreide videocalls gepland, waarbij ik word ingewerkt. Met bijna iedere collega bespreek ik een ander inwerk onderwerp. Omdat je bij bepaalde programma’s ook je scherm kunt delen werkt dat hartstikke goed.

Wat ik wel een gek idee vind, is dat ik mijn collega’s sowieso pas over een aantal weken in het echt zal ontmoeten. Je mist toch de kleine sociale interactie momentjes, zoals tijdens de lunch of bij het halen van een koffie o.i.d. Werktechnisch gaat werken op afstand dus goed, alleen het sociale aspect mist wat meer. Maar gelukkig hebben we diverse momenten in de week waarop we allemaal inbellen. Ondanks dat, kan ik toch niet wachten om op kantoor met elkaar te werken.

Wat is jouw favoriete plek in Amsterdam?

Zonder enige twijfel: de Pijp. Ik heb hier lang gewoond en het is er heerlijk. Mijn favoriete plekjes zijn Volt, het Sarphatipark, de Wasserette, Massimo, Glouglou, Renato’s en zo kan ik nog wel even door gaan.

Wat lijkt jou de grootste uitdaging in deze functie?

Het lijkt mij te gek om de juiste match tussen kandidaten en opdrachtgevers te kunnen maken. Het is zo belangrijk om op de juiste werkplek te zitten en om energie te krijgen van het werk dat je doet. Ik gun dat iedereen en hoop in mijn functie kandidaten en opdrachtgevers hierbij te helpen. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch dat de slagingspercentages van de searches van Legal People zo hoog zijn, ik hoop daar zeker mijn steentje aan bij te kunnen dragen.