Inspiratie

Preventief een interim-jurist inzetten; de moeite waard!

Vraagt u zich wel eens af of investeren in een interim-oplossing de moeite waard is en of een interim-jurist zichzelf terugverdient? De inzet van een interim professional kost vaak meer dan een medewerker in vaste loondienst. Vergeet u vooral niet dat daar een aantal interessante voordelen tegenover staan. Als de kosten en baten op een rij worden gezet is het prijskaartje dat aan de inzet van een interim-jurist hangt voor de organisatie namelijk duidelijk goedkoper dan op het eerste gezicht lijkt. Middels een interim-oplossing ontstaat geen verdere werkdruk op het bestaande medewerkersbestand. U hoeft zich geen zorgen te maken over doorbetaling bij ziekte of vakantie en geen sociale lasten en premies af te dragen. Tevens zijn contracten flexibel en afgebakend en is verlenging, indien gewenst, mogelijk.

Daarnaast zijn er nog een aantal indirecte voordelen te noemen die de inzet van een interim professional wellicht nog interessanter en waardevoller maken:

Opleidingsfunctie

Legal People Interim Solutions werkt samen met zelfstandige interim-juristen die werkzaam zijn vanuit hun eigen bedrijf (eenmanszaak of besloten vennootschap). In de loop van de jaren hebben wij het grootste actuele bestand van gekwalificeerde interim-juristen opgebouwd en kennen wij hen persoonlijk. Deze juristen kiezen bewust voor functies op interim-basis en beschikken over een bewezen track record als (interim-)jurist. De expertise die een interim-jurist kan overbrengen is vaak van grote meerwaarde. Een interimmer vervult in veel gevallen een opleidingsfunctie die waardevol is voor de groei van uw medewerkers en organisatie.

Special Forces

Tevens kan een interimmer voor een specifiek project of als strategische sparringpartner ingezet worden. Wij noemen deze ervaren professionals Special Forces. Deze senior professionals kunnen met raad en daad de general counsel of de board ondersteunen en de betreffende situatie begeleiden en oplossen. Een ervaren professional is niet bedreigend en heeft 100% focus op het project. Indien nodig kan de jurist ook tijdelijk in de board plaatsnemen en terzake kundig adviseren en optreden. Zou blijft er controle over het proces en de kosten.

Voorkomen van uitval

Heeft u tenslotte weleens gedacht aan de inzet van een interim professional ter preventie van langdurige uitval van een medewerker? Bijvoorbeeld door het ondersteunen van een overbelaste collega. Wellicht dat het bovenstaande u laat inzien dat de prijs van een interim-oplossing niet altijd de doorslaggevende factor hoeft te zijn. Vergeet u vooral niet dat goedkoop vaak duurkoop is.

Heeft uw organisatie (tijdelijk) een interim-jurist nodig en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Wilt u preventief of juist voor een specifiek project een interim-jurist inzetten? We praten graag met u bij! U kunt ons bereiken via 020-612 55 22 en info@legalpeople.nl.