Inspiratie

Nieuwe energie: Marieke van Overveld

Bij welk bedrijf werk je nu en in welke rol?

Ik werk sinds juni bij MN Services NV, als bestuurssecretaris.

Wat deed je hiervoor bij welke werkgever?

Hiervoor werkte ik als jurist bij de Rijksoverheid. Ik heb de laatste 11 jaar bij verschillende onderdelen van het ministerie van Financiën gewerkt. De laatste jaren hield ik me bezig met (internationaal) beleid en advies op het gebied van exportkredietverzekeringen. Dat deed ik met een juridische bril, maar ook vanuit het perspectief van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wat is de reden van je overstap?

Ik was toe aan een nieuwe stap en een nieuwe rol. Ik heb met veel plezier bij de overheid gewerkt en daar veel geleerd, maar na al die jaren vond ik het tijd voor een nieuwe omgeving. Ik vind het belangrijk om te blijven leren en mezelf te blijven ontwikkelen. Een nieuwe omgeving en een nieuwe rol maken dat je uit je “comfort zone” moet stappen en dragen naar mijn mening zo bij aan persoonlijke groei. Wel vind ik het fijn dat ik ook in mijn huidige rol een steentje bijdraag aan het algemeen belang: iedereen krijgt te maken met pensioen en dat moet goed geregeld zijn.

Past de nieuwe baan bij je verwachtingen?

Ja. Ik heb me langere tijd georiënteerd op een volgende loopbaanstap en veel netwerkgesprekken gevoerd om te kijken wat bij mij past. Zo ben ik bij de rol van bestuurssecretaris uitgekomen. Bij MN krijg ik alle ruimte om te groeien in mijn nieuwe rol, ik heb fijne collega’s en een werkomgeving waarin veel gebeurt. De meeste mensen zullen de berichtgeving over het nieuwe pensioenakkoord gelezen hebben, de pensioenwereld gaat veranderen en dat betekent ook wat voor MN.

Welke rol heeft Legal People hierin gespeeld?

Legal People was verantwoordelijk voor het selectieproces. Ik heb hele goede gesprekken met Christine gehad over de functie en het bedrijf en gedurende de procedure ook regelmatig contact gehad en zo tips en feedback gekregen waar ik veel aan had tijdens de procedure. Dit was extra van meerwaarde, omdat ik halverwege de procedure zat toen de lockdown wegens Corona werd afgekondigd. Ineens heb je niet meer de klassieke sollicitatiegesprekken op een kantoor, maar gaat alles via Skype. Dan is het fijn als je daar wat advies over krijgt hoe je dat het beste kunt aanpakken.