Inspiratie

Legal People bestaat 30 jaar!

Deze week bestaan wij 30 jaar en dat willen wij vieren. 30 jaar waarin veel is gebeurd en veel is veranderd. In 1991 waren er “maar” 6.716 advocaten, terwijl er nu tegen de 18.000 advocaten zijn! De groep van bedrijfsjuristen was een overzichtelijke club, waarin iedereen elkaar kende. Inmiddels zijn dat er meer dan 7000 en de juridische markt en het aantal daarin werkende professionals blijven maar groeien.

Wij waren het eerste executive search bureau met focus op juristen. In de begindagen was er daarom veel zendingswerk nodig. Waarom zou je de werving van je advocaat-medewerker uitbesteden? Een advertentie in het advocatenblad voldeed vaak prima en het aanbod was groot genoeg. Ook liepen wij in het begin tegen scepsis aan en zelfs angst, alsof wij met een soort toverstaf de medewerkers bij een kantoor konden wegtoveren.

Inmiddels is er veel veranderd. De hele juridische markt is verder geprofessionaliseerd en dat geldt ook voor de werving en selectie. Scepsis en angst zijn veranderd in partnerships met mooie kantoren en bedrijven, die soms al decennia duren.

Waarom wij dit werk zolang doen, komt omdat wij oprecht geloven dat de juiste persoon op de juiste plek nieuwe energie geeft. Energie voor de kandidaat, die zich verder kan ontwikkelen en energie voor het team, waarin een nieuwe dynamiek kan optreden. Wij hebben de afgelopen 30 jaar duizenden kandidaten begeleid bij een volgende stap in hun carrière. Een aantal waar wij heel trots op zijn. Trots dat wij zoveel nieuwe energie hebben kunnen geven. Om dat te vieren doen wij graag iets terug. Iedere door ons geplaatste kandidaat in de afgelopen 30 jaar ontvangt een eigen boom. Geplant in het Legal People bos in Uganda en te bezoeken via Google maps. Zo geven wij wat extra energie aan de natuur en daarmee aan de wereld.

Dank voor het vertrouwen en hartelijke groet,

Erwin Bouwman,

namens het hele team van Legal People