Inspiratie

WERKEN ALS INTERIM-JURIST, IETS VOOR JOU?

De markt is bijzonder gunstig voor ZZP-ers

Economisch herstel

Bijna niet voor te stellen hoe snel de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt gaan. Nog geen jaar geleden was de markt voor interim-juristen nagenoeg opgedroogd. Bedrijven waren in paniek en probeerden zoveel mogelijk flexibele kosten weg te snijden. Met als gevolg dat vele interim-opdrachten van juristen werden beëindigd. Eind vorig jaar meldde de ene na de andere interim-jurist zich dan ook bij ons voor de vacatures voor vaste posities. Vastigheid en zekerheid was misschien zo slecht nog niet. Net zo snel als de interim-behoefte opdroogde, is het herstel ook ingetreden. Vanaf begin dit jaar is de vraag naar interim-juristen namelijk weer geëxplodeerd en naar recordhoogte gestegen. Vertrouwen in de economie is in vele sectoren grotendeels hersteld en daarmee ook de vraag naar tijdelijke juridische ondersteuning.

Momentum

De vraag in de markt naar interim-juristen overstijgt inmiddels het aanbod. Beschikbare, goede interim-juristen zijn nl. steeds moeilijker te vinden. Regelmatig spreken wij met interim-juristen die aangeven meerdere malen per week benaderd te worden voor verschillende interim-opdrachten. Kortom, er is voldoende ruimte in de markt voor meer zelfstandige juristen.

Overweeg jij weleens om de stoute interim-schoenen aan te trekken en je kennis en kunde flexibel in te zetten voor interessante projecten bij verschillende organisaties, tegen een mooi uurtarief? In dat geval zou dit weleens hét goede moment kunnen zijn. Met een goed CV, de nodige ervaring en voldoende senioriteit om direct waarde toe te voegen, zijn je vooruitzichten op voldoende werk nu uitstekend.

Logistiek

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is zorgen voor een KvK-inschrijving, een BTW-nummer en een aansprakelijkheidsverzekering. Zodra je je eerste opdracht voor een aantal maanden binnen hebt, zijn de revenuen meestal zeer interessant ten opzichte van inkomen uit een vaste baan. Daarnaast verbreed je je horizon door eens in de keuken van verschillende bedrijven te kunnen kijken. Dit geeft weer extra inzichten in waar jij energie van krijgt en welke omgeving op lange termijn het beste bij je past. Het ondernemerschap geeft daarnaast de flexibiliteit en vrijheid om ook zo nu en dan even een adempauze in te lassen, wanneer je daar behoefte aan hebt. Oftewel, jij staat aan het roer en niet een werkgever.

Oriëntatie

Mocht je een dergelijke stap overwegen, schroom dan niet om ons te benaderen om eens van gedachten te wisselen over de interim-mogelijkheden in de markt met betrekking tot jouw specialisme en werkveld. Wij kennen de markt en denken dan ook graag met je mee. Geïnteresseerd? Klik dan op onderstaande link, laat je CV achter en meld je aan voor een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.