Bemiddeling voor vaste posities

Dit is mijn alternatieve titel

Coaching door Legal People

We helpen ervaren, succesvolle juristen om nog succesvoller te worden. Als geen ander kennen we de issues die spelen bij ervaren juristen en de rol die zij vervullen binnen organisaties.

Typerend voor coaching van Legal People?

Wij zijn geïnteresseerd in jou als persoon en coachen je op een zakelijke manier. Actie- en doelgericht. Wij zien coaching als een actief en resultaatgericht proces, geen gebeurtenis.

Werkwijze coaching

Alleen jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw carrière. Wij helpen je bij het bewust plannen en vormgeven hiervan. Coaching door Legal People is een persoonlijk proces en daarom maatwerk. Tijdens de eerste kennismaking inventariseren we samen je vragen en bespreken we onze werkwijze. Met behulp van een assessment onderzoeken we waar je staat. Daarna helpen we je bij het formuleren van je doelen: wat is echt belangrijk voor je? Je doelen, je motivatie en de te ondernemen acties beschrijven we in een coachingsplan. Daarin nemen we ook een tijdschema op en bepalen we hoe het resultaat zal worden gemeten. Regelmatig, bij voorkeur elke twee weken, bespreken we in een persoonlijk gesprek de voortgang: welke acties heb je ondernomen; wat is het resultaat tot nu toe en zijn er zaken in het coachingsplan die aangepast moeten worden? Jij bepaalt of en wanneer jouw doelen zijn gehaald.

Voorbeelden van coachingstrajecten:

Casus Leadership Coaching

Een advocaat/partner vindt dat hij meer uit zijn team kan halen. Hij schakelde een coach in van Legal People, omdat de adviseurs van Legal People zelf actief zijn geweest als jurist en vanuit eigen ervaring weten hoe het er bij de grote kantoren aan toe gaat. Door de sessies met de coach is hij zelf nog succesvoller gaan functioneren en heeft zijn team een effectiviteitsslag gemaakt.

Casus Executive Coaching

Een senior jurist werd door Legal People geplaatst bij een beursgenoteerde onderneming binnen een juridisch team van 10 medewerkers. Deze senior jurist zou over een jaar de General Counsel die met pensioen gaat moeten opvolgen. Met de hulp van een coach van Legal People wordt deze jurist klaargestoomd voor zijn nieuwe rol.

Casus Career Transformers

Het voormalig Hoofd Juridische Zaken van APX-Endex had de overstap gemaakt naar de rechterlijke macht. Hij zat daar echter niet goed op zijn plek. Tijdens een serie gesprekken met een coach van Legal People kwam hij erachter dat de maatschappelijke impact van de werkzaamheden en het contact met de mensen hem zeer aantrekken, maar dat de solitaire rol en de organisatie niet bij hem passen. Onno Verkuyl is nu adviseur bij Legal People.