Interim Legal People

Interim

Onder de naam Interim Legal People biedt Legal People interim-oplossingen op het juridische vakgebied. Het gaat hierbij om functies die om welke reden dan ook zo snel mogelijk moeten worden ingevuld door een juridische professional.

Interim Legal People werkt samen met zelfstandige interim-juristen die werkzaam zijn vanuit hun eigen bedrijf (eenmanszaak of besloten vennootschap). In de loop van de jaren hebben wij een zeer uitgebreid bestand van gekwalificeerde interim-juristen opgebouwd en kennen wij hen persoonlijk. Deze juristen kiezen bewust voor functies op interim-basis en beschikken over een bewezen track record als (interim-)jurist.

Web Working Women

Het combineren van de zorgtaak met een veeleisende functie in de advocatuur of op een bedrijfsjuridische afdeling is zwaar. Veel vrouwen breken daarom bij de komst van kinderen hun carrière af en keren vaak niet meer terug in het arbeidsproces. Om te zorgen dat de vrouwelijke juristen hun kennis en talenten blijven benutten, hebben wij een systeem ontwikkeld waardoor deze groep vanuit huis hoogwaardig juridisch werk kan blijven doen.
Op deze manier kunnen wij tevens het bedrijfsleven en advocatuur een hoogwaardige juridische dienstverlening aanbieden tegen een zeer scherp tarief.

Voorbeelden van interim/www inzet

Overbrugging (interim)

Zelfs als het aantrekken van een nieuwe jurist via een vlekkeloze procedure verloopt, valt er vaak een gat van een paar maanden tussen het vertrek van de één en de start van de ander. Een interim-jurist kan uw zaken naar behoren waarnemen tot u de juiste persoon heeft gevonden.

Begeleiding start-up (www)

Vanuit Portugal heeft een jurist de algemene voorwaarden en de benodigde contracten opgesteld om de start-up van bedrijf die een interactieve website voor een bepaalde beroepsgroep heeft ontworpen te realiseren.

Review arbeidsvoorwaarden (www)

Een arbeidsrechtjurist heeft vanuit huis de arbeidsvoorwaarden van een beursgenoteerde organisatie onder de loep genomen. ZIj heeft het management daarover geadviseerd en aanpassingen doorgevoerd.

AVG (interim)

Ter voorbereiding op de AVG die per 25 mei 2018 van kracht werd, heeft iedereen een hoop werk moeten verrichten. In veel gevallen is een interim-jurist ingezet om de procedures en verwerkers te inventariseren, een privacy statement te formuleren en privacy protocollen op te stellen en binnen de organisatie te implementeren.