Legal People Special Forces

Special Forces for special projects or situations

Soms bevindt een onderneming zich in een bijzondere situatie. Dat kan een situatie zijn die te maken heeft met een ontwikkeling van positieve aard. Het kan ook zijn dat de onderneming tijdelijk in zwaar weer verkeert als gevolg van interne of externe factoren.

In deze gevallen kan een zeer ervaren jurist of compliance professional hulp bieden. Wij noemen deze ervaren professionals Special Forces. Deze senior professional kan met raad en daad de general counsel of de board ondersteunen en de betreffende situatie begeleiden en oplossen. Een ervaren professional is niet bedreigend en heeft 100% focus op het project. Indien nodig kan de jurist ook tijdelijk in de board plaatsnemen en terzake kundig adviseren en optreden. Zou hou je controle over het proces en de kosten.

Voorbeelden van Special Projects of Situaties:

  • een complexe internationale overname
  • een herstructurering
  • een voorgenomen beursnotering
  • een fusie
  • een herfinanciering/bond issue
  • een langdurige en potentieel schadelijke litigation zaak
  • acute financieringsbehoefte
  • een internationaal compliance probleem.

Voorbeelden van Special Forces met wie wij werken:

Een professional met nationale en internationale ervaring als advocaat-partner, general counsel, head of compliance, board member bij verschillende (beursgenoteerde) multinationals. Ruime ervaring met ingewikkelde internationale projecten met potentieel zeer grote reputatieschade. M&A, litigation, fraude, compliance issues, beursnotering, discussies met (internationale) vakbonden, herfinanciering, risk management.

Een zeer ervaren advocaat-partner, boardroom counsel met brede ervaring met corporate litigation, corporate governance en corporate en commercial law. M&A, governance, litigation, commercial law, mediation, massa claims.

Zeer ervaren ex advocaat-partner, boardroom counsel met een schat aan binnenlandse en buitenlandse ervaring met grote en complexe, vaak internationale M&A projecten. M&A, corporate litigation, trusted advisor.

Professional met ruime nationale en internationale ervaring als bestuurder, general counsel, advocaat-partner en consultant. M&A, corporate litigation, reorganisatie, strategisch advies, risicomanagement, venture capital.

Vaak werken de professionals samen met een of meerdere vaste teamleden om op die manier efficiënt en effectief te kunnen opereren. Onze professionals werken discreet en, wanneer nodig, onder de radar.

Tailor made oplossing

Wanneer zich bij uw onderneming een bijzondere situatie voordoet, gaan wij graag met u in gesprek om te bepalen welke van onze kandidaten het beste bij de onderneming past en kan worden ingezet. Een special project vraagt immers om tailor made special forces!

Indien u meer informatie wenst verzoeken wij contact op te nemen met Koen Hemmes of Erwin Bouwman op 020-612 55 22 of op khemmes@legalpeople.nl / ebouwman@legalpeople.nl