Interim als integraal onderdeel van een wervingsstrategie?

Flexibele ondersteuning is here to stay. De inzet van interimmers biedt organisaties de flexibiliteit om snel te schalen en zich aan te passen aan veranderende (markt)behoeften, zonder de lange termijn verplichtingen die bij vaste medewerkers komen kijken.

Door vast en flex te integreren in de wervingsstrategie, kunnen teams en daarmee organisaties profiteren van een breder scala aan vaardigheden en ervaringen. Deze benadering stelt opdrachtgevers in staat om een ‘elastic workforce’ te creëren, waarbij ze kunnen uitbreiden of inkrimpen naargelang de behoeften van het moment. Het stelt je ook in staat om specifieke expertise of nichevaardigheden in te zetten die intern mogelijk niet beschikbaar zijn.

Bijkomend voordeel van deze strategie is dat wanneer interimmers een positieve ervaring hebben met een opdrachtgever – dit hen stimuleert om terug te keren voor toekomstige opdrachten. Daarnaast fungeert een interimmer die zijn/haar positieve ervaring met een opdrachtgever deelt in feite als ambassadeur voor die organisatie. Niet gek, een beetje extra PR op deze krappe arbeidsmarkt.

Een wervingsstrategie die de waarde van tijdelijke ondersteuning erkent en benut, is dus niet alleen een reactie op de huidige markttrends, maar ook een investering in de toekomstige wendbaarheid en veerkracht van je team of zelfs de organisatie. Interim Solutions kan ondersteunen bij het implementeren van een dergelijke strategie. Onze ervaren adviseurs kunnen op basis van hun marktkennis meedenken, ondersteunen bij het formuleren van de hulpvraag en voor de invulling daarvan een beroep doen op het grootste netwerk van onafhankelijke legal, compliance en tax professionals.

Ben je benieuwd of we ook de wendbaarheid en veerkracht van jouw team kunnen versterken? Neem dan gerust contact op, ik praat graag met je bij.