Partner Search

Legal People Partner Search

Al 30 jaar bemiddeling van Partners

Legal People is het oudste bureau in Nederland actief in de search & selectie voor advocaten- en notariskantoren. Zo waren wij ook het eerste bureau dat advocaat-partners en notarissen ging bemiddelen. Inmiddels hebben wij, in de afgelopen 30 jaar, heel veel transities van partners, soms met hun hele teams, mogen begeleiden.

Overzicht van de juridisch markt

Vanuit onze positie in de juridische markt hebben wij goed inzicht in de strategie en de ambities van praktisch alle relevante kantoren. Daardoor kunnen wij hoge toegevoegde waarde leveren door een eerlijk en goed advies te geven aan zowel individuele partners als kantoren. Wij hebben een helder overzicht van de hele juridische markt; van de grote (internationale) kantoren aan de Zuidas, middelgrote nationale kantoren tot niche- en boutique-kantoren door het hele land.

Search naar partners

Onze dienstverlening op het gebied van Partner Search is tweeledig. Op de eerste plaats werken wij gericht en in opdracht van onze opdrachtgevers aan de invulling van concrete partner-posities. In dat geval wordt de door ons in jaren geperfectioneerde search ingezet en alle relevante kandidaten op een discrete wijze door ons benaderd. Onze bekendheid met de markt zorgt ervoor dat wij vlot met de juiste kandidaten aan tafel zitten.

Ook actief op zoek voor partners

Daarnaast gaan wij ook met individuele partners, die zich willen oriënteren, in gesprek. Wij delen met hen onze kennis en onderzoeken samen proactief de mogelijkheden in de markt. Vanzelfsprekend gebeurt dit zeer discreet, in alle rust, in de vertrouwelijke omgeving van ons kantoor.
Wij bespreken met elkaar de ambitie van en de eventuele mogelijkheden bij één of meerdere kantoren. Vervolgens onderzoeken wij de concrete mogelijkheden bij de geselecteerde kantoren. Dit alles ook weer uiterst vertrouwelijk, waarbij de identiteit van de kandidaat nooit naar buiten komt zonder diens uitdrukkelijke toestemming.

Kennismaking op kantoor van Legal People

In beide bovenstaande vormen van dienstverlening vinden de eerste gesprekken tussen een partner en een mogelijk geïnteresseerd kantoor altijd plaats op het kantoor van Legal People. Op deze wijze zorgen wij ervoor dat partijen op gelijkwaardige wijze en op neutraal terrein met elkaar kunnen kennismaken. Ook hier staat vertrouwelijkheid weer voorop.

Diverse rechtsgebieden

Wij verrichten deze partner bemiddeling voor kandidaten die nu reeds partner zijn (advocaat-partner of notaris). De specialisatie kan op verschillende rechtsgebieden liggen. Afhankelijk van de situatie of de mogelijkheden bij de potentieel geïnteresseerde kantoren is een portable praktijk wel of niet een voorwaarde voor een transitie.
De persoonlijke fit, het passen bij de cultuur en strategie van het nieuwe kantoor en bijvoorbeeld de gewenste mate van ondernemende kwaliteiten en ambities vormen onderdeel van de propositie en moeten in de gesprekken zorgvuldig worden besproken.

PACT-meting geeft inzicht

In samenwerking met het Hoofdkantoor hebben wij een PACT-meting ontwikkeld, een uniek persoonlijkheids-assessment voor juristen. Deze PACT-meting geeft onder meer inzicht in de natuurlijke kracht van een partner.

Procesbegeleiding

Na de eerste kennismaking vraagt ook het vervolgproces om maatwerk en perceptiemanagement van alle betrokkenen. Onze ervaring met deze processen biedt in hoge mate toegevoegde waarde voor een vlot en zorgvuldig proces. Onze ervaring is, dat wij op deze manier, partijen voor de lange termijn, soms wel meer dan 25 jaar, aan elkaar verbinden.

Voor meer informatie en/of een eerste kennismakings- of oriënterend gesprek kun je contact opnemen met Erwin Bouwman op 020-5891605 of via ebouwman@legalpeople.nl.