Bemiddeling voor vaste en interim posities

Executive search

Legal People is meer dan 25 jaar geleden opgericht als het eerste executive searchbureau in Nederland dat zich uitsluitend richt op juristen. Dit hebben wij gedaan uit de ambitie om op een hoog specialistisch niveau te kunnen adviseren. Door onze diepgaande kennis van de juristenmarkt kunnen wij hoge toegevoegde waarde leveren aan zowel onze kandidaten als het gaat om loopbaanadvies als aan onze opdrachtgevers bij de inrichting van hun juridische afdeling/sectie. Onze aanpak is grondig, discreet en succesvol. Wij zijn dan ook de meest gevraagde partij als het gaat om de executive search naar eindverantwoordelijke juristen als General Counsel in het bedrijfsleven en partners in de advocatuur en het notariaat.

Ons uitgangspunt is om onze opdrachtgevers een keuze te bieden uit de best passende kandidaten die op dat moment in de markt beschikbaar zijn. Wij hebben daarvoor een gestructureerde marktbewerking uitgedacht.
Door de combinatie van deze in de afgelopen 25 jaar ontwikkelde search procedure, diepgaande kennis van de juridische markt en uiterst professionele adviseurs claimen wij een 100% slagingspercentage voor juridische posities in het bedrijfsleven. In de advocatuur weten wij meer dan 90% van alle opdrachten succesvol in te vullen. Ook voor de lange termijn.

Executive search van: General Counsel, Chief Legal Officers, Legal Directors, Advocaat-partners, Notarissen

Search & selectie van: bedrijfsjuristen, (Senior) Legal Counsel, Advocaat-medewerkers, Kandidaat-notarissen

Om onze dienstverlening verder te optimaliseren hebben wij in samenwerking met het Hoofdkantoor de PACT-meting, een uniek assessment specifiek voor juristen, ontwikkeld. Lees meer over de PACT-meting >

Interim Solutions

Onder de naam Legal People Interim Solutions biedt Legal People interim-oplossingen op het juridische vakgebied. Het gaat hierbij om functies die om welke reden dan ook zo snel mogelijk moeten worden ingevuld door een juridische professional.

Legal People Interim Solutions werkt samen met zelfstandige interim-juristen die werkzaam zijn vanuit hun eigen bedrijf (eenmanszaak of besloten vennootschap). In de loop van de jaren hebben wij een zeer uitgebreid bestand van gekwalificeerde interim-juristen opgebouwd en kennen wij hen persoonlijk. Deze juristen kiezen bewust voor functies op interim-basis en beschikken over een bewezen track record als (interim-)jurist.

Web Working Women

Het combineren van de zorgtaak met een veeleisende functie in de advocatuur of op een bedrijfsjuridische afdeling is zwaar. Veel vrouwen breken daarom bij de komst van kinderen hun carrière af en keren vaak niet meer terug in het arbeidsproces. Om te zorgen dat de vrouwelijke juristen hun kennis en talenten blijven benutten, hebben wij een systeem ontwikkeld waardoor deze groep vanuit huis hoogwaardig juridisch werk kan blijven doen.
Op deze manier kunnen wij tevens het bedrijfsleven en advocatuur een hoogwaardige juridische dienstverlening aanbieden tegen een zeer scherp tarief.