Diensten - Legal People vast/interim - Legal People - Executive Search Consultancy

Diensten Legal People vast/interim

Executive search

Legal People is 25 jaar geleden opgericht als het eerste executive searchbureau in Nederland dat zich uitsluitend richt op juristen. Dit hebben wij gedaan uit de ambitie om op een hoog specialistisch niveau te kunnen adviseren. Door onze diepgaande kennis van de juristenmarkt kunnen wij hoge toegevoegde waarde leveren aan zowel onze kandidaten als het gaat om loopbaanadvies als aan onze opdrachtgevers bij de inrichting van hun juridische afdeling/sectie. Onze aanpak is grondig, discreet en succesvol. Wij zijn dan ook de meest gevraagde partij als het gaat om de executive search naar eindverantwoordelijke juristen als General Counsel in het bedrijfsleven en partners in de advocatuur en het notariaat.

Executive search van:
General Counsel, Chief Legal Officers, Legal Directors, Advocaat-partners, Notarissen

Wij hebben een slagingspercentage van 100% voor bedrijfsjuridische posities

PACT-meting

Regelmatig voeren wij gesprekken met bedrijven die interesse hebben in onze dienstverlening. Wij garanderen een slagingspercentage van 100% en zijn constant bezig met het optimaliseren van de kwaliteit van ons product. Daarom hebben wij in samenwerking met het Hoofdkantoor de PACT-meting ontwikkeld, een assessment specifiek voor juristen. De combinatie van deze unieke meting met een gestructureerd interview leidt tot meer valide uitspraken over de mate waarin de achtergrond en ambitie van kandidaten aansluit op specifieke vacatures. Het geeft zowel inzicht in de kwaliteiten als het ontwikkelpotentieel van kandidaten, in wat kandidaten energie geeft en wat hen energie kost en biedt meer zekerheid ten aanzien van de keuze voor de juiste kandidaat.

in samenwerking met

Search & Selectie

Ons uitgangspunt is om onze opdrachtgevers een keuze te bieden uit de best passende kandidaten die op dat moment in de markt beschikbaar zijn. Wij hebben daarvoor een gestructureerde marktbewerking uitgedacht.
Door de combinatie van deze in de afgelopen 25 jaar ontwikkelde search procedure, diepgaande kennis van de juridische markt en uiterst professionele adviseurs wordt meer dan 95% van alle opdrachten succesvol ingevuld. Ook voor de lange termijn.

Search & selectie van: bedrijfsjuristen, (Senior) Legal Counsel, Advocaat-medewerkers, Kandidaat-notarissen

Interim Solutions

Onder de naam Legal People Interim Solutions biedt Legal People interim-oplossingen op het juridische vakgebied. Het gaat hierbij om functies die om welke reden dan ook zo snel mogelijk moeten worden ingevuld door een juridische professional.

Legal People Interim Solutions werkt samen met zelfstandige interim-juristen die werkzaam zijn vanuit hun eigen bedrijf (eenmanszaak of besloten vennootschap). In de loop van de jaren hebben wij een zeer uitgebreid bestand van gekwalificeerde interim-juristen opgebouwd en wij kennen hen persoonlijk. Deze juristen kiezen bewust voor functies op interim-basis en beschikken over een bewezen track record als (interim-)jurist.

Wij kennen al onze juridische interim-specialisten persoonlijk

Web Working Women

Het combineren van de zorgtaak met een veeleisende functie in de advocatuur of op een bedrijfsjuridische afdeling is zwaar. Veel vrouwen breken daarom bij de komst van kinderen hun carrière af en keren vaak niet meer terug in het arbeidsproces. Om te zorgen dat de vrouwelijke juristen hun kennis en talenten blijven benutten, hebben wij een systeem ontwikkeld waardoor deze groep vanuit huis hoogwaardig juridisch werk kan blijven doen.
Op deze manier kunnen wij tevens het bedrijfsleven en advocatuur een hoogwaardige juridische dienstverlening aanbieden tegen een zeer scherp tarief.